Bysykkelen.no
Norwegian

Returnere sykkelen

Når du returnerer sykkelen er det viktig at du forsikrer deg om at den er helt låst i ladestasjonen. Hvis du syns det er litt tungt å få sykkelen helt inn i ladeparkeringen, forsøk å løfte litt i styret mens du dytter sykkelen frem.

Når sykkelen er korrekt plassert hører du et ”klikk-klakk”. Det er ladestasjonen som låser sykkelen. Skjermen på styret vil signalisere ”avsluttet tur” og beregne turens totalpris.

NB, turen er ikke avsluttet før du ser det grønne ”Alt er OK” symbolet på skjermen.

Hvis du opplever at sykkelen ikke kan låses i ladestasjonen, eller at den låser seg opp igjen med det samme, forsøk å sette den i en annen ladestasjon til du ser symbolet ”Alt er OK”.

Hvis du vil vite hvor nærmeste retur/ladestasjon befinner seg, kan du velge ”returner sykkel” på hovedmenyen. Da får du opp en oversikt over sykkelstasjoner i nærheten som også viser deg hvor langt det er dit. Ønsker du hjelp til å navigere for å finne veien, velger du den fra listen på skjermen og følger instruksjonene frem til retur/ladestasjonen.

Hva gjør jeg dersom ladestasjonen er full? 

Hvis en ladestasjon er full, kan du returnere sykkelen ved siden av ladestasjonen uten ekstra kostnad. Velg "Avlever" i hovedmenyen og deretter "Avlever Her" i høyre hjørne. Hvis du er innenfor en radius på 25 meter fra ladestasjonen, vil det ikke medføre en ekstra kostnad når du leverer. Klikk "Fortsett" øverst til høyre, og følg instruksjonene på skjermen.